top of page

Laskettelulomalle?

Isola 2000 hiihtokeskukseen on villalta noin puolentoista tunnin ajomatka, Nizzan jälkeen alkaa kiva vuoristotie. Isola on tyypillinen ranskalainen hiihtokeskus, kylän keskuksena toimii hotelli- ja kauppakeskuskompleksi, josta löytyvät kaikki palvelut. Hotelleja, ravintoloita ja huoneistoja on myös kylän ympärillä. Ruuhkia hisseillä saattaa olla viikonloppuisin, kun rivieralaiset lähtevät sankoin joukoin mäkeen, viikolla saa lasketella jonottamatta.

Isolassa on lukuisia hyviä ravintoloita ja hintatasokin on edullisempi kuin kuuluisissa rantakaupungeissa. Meidän suosikkiravintolamme ovat kylän keskuksessa sijaitseva Raclette sekä rinnealueen Le Cow Club. Rinneravintoloiden ykkönen on aurinkoinen Le Solarium. Isola 2000 hiihtokeskuksessa on 120 km rinteitä, joten jokaiselle löytyy sopiva suosikkirinne. Pääosin rinteet ovat leveitä ja helpohkoja, mutta myös mustia rinteitä löytyy haasteita etsiville. Alkukevät on Etelä-Ranskassa ihana. Villalla voi auringossa olla yli +20 C, voit pulikoida altaassa ja ottaa aurinkoa. Hiihtokeskuksissa on vielä täysi tohina päällä, paljon lunta ja rinteet hyvässä kunnossa. Hiihtokeskukset ovat avoinna noin huhtikuun puoliväliin saakka, vähän keleistä riippuen. Tammikuussa 2015 kävimme ensimmäisen kerran testaamassa Isolan ja maaliskuussa 2015 Auronin (parin tunnin ajomatkan päässä) sekä lähimmän hiihtokeskuksen Gréolières Les Neiges'in. Gréolièresiin on matkaa vain noin 40 km, mutta matkaan menee noin tunti Valbonnen ja Opion pikkuteitä ajellessa. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta rinteisiin, parasta mahdollista keväthiihtoa siis. Maukas lounas nautittiin Le Chalet du Park -ravintolan terassilla, jossa lämpöä oli vähän liikaakin ja piti hakeutua varjoon pinjojen alle. Aika harvinaista laskettelukeskuksessa. Kaikki alueen hiihtokeskukset löydät täältä.

Arkistosta
Uusimmat
bottom of page