Ihanat kaupunkimme esittelyssä!

Bienvenue à Cannes et Mougins! Villa Le Menestrel sijaitsee Cannesin rinteillä, lähellä Mouginsin vanhaa kaupunkia. Englantilaiset aristokraatit, ja pian muukin euroopplainen yläluokka löysivät 1830-luvulla lordi Broughamin johdolla pienen, hurmaavan kalastajakylä Cannesin ja sen leudon talvi-ilmaston. Alunperinhän kukaan ei halunnut kesäisin Côte d'Azurille, siellähän oli aivan liian kuuma! Vähän myöhemmin tulivat taiteilijat; rannikon valo on inspiroivaa, värit täyteläisiä, eivätkä kylmä roseeviini, maukas oliiviöljy ja laventelin tuoksu ainakaan vähentäneet viehätystä. Cannesin menestystä matkailukaupunkina ovat siivittäneet varsinkin kuuluisat elokuvajuhlat sekä myöhemmin monet maailmanluokan tapahtumat ja konferenssit. Niiden lisäksi Cannesiin vetonauloja ovat mm. hyvät ravintolat, mainiot ostosmahdollisuudet sekä upeat hiekkarannat. Satamassa keinahtelevat sulassa sovussa jahdit ja kalastusveneet. Le Suquet, Cannesin vanha kaupunki nousee jyrkkiä, kapeita kujia kukkulalla sijaitsevalle linnalle. Pienen merimatkan päässä sijaitsee mystinen luostarisaari, suosittelemme päiväretkeä lounaalle ravintola La Tonnelleen. Ylellisen maineensa ohella Cannes on viehättävä, sopivan kokoinen, ranskalainen pikkukaupunki. Mouginsin keskiaikaiseen kylään ajaa 10 minuutissa. Viehättävä kylä on koko Provenceen tunnetuimpia nähtävyyksiä. Matkailijoita houkuttelevat mm. korkeatasoiset ravintolat sekä tieto siitä, että Picasso eli elämänsä viimeiset vuodet juuri täällä. Riviera lumoaa ympäri vuoden, sesongin ulkopuolella elämä on leppoisampaa. Talvikuukausina suosittelemme yhdistämään lomaasi laskettelureissun: rinteitä on reilun tunnin ajomatkan päässä jo useita! Golfaatko? Lue lisää täältä!

Bienvenue à Menton! Villa La Chrisoleinan kotikaupunkia Mentonia on usein luonnehdittu Rivieran kauneimmaksi, lempinimeltään se onkin La Perle de la France, jossa aurinkokin paistaa enemmän kuin missään muualla Ranskassa. Kaupunkia kutsutaan myös Ranskan italialaisimmaksi kaupungiksi, onhan Italia kulttuuriaarteineen ja kulinaristisine elämyksineen aivan naapurissa, alle 10 minuutin junamatkan päässä. Mentonissa on kaksi mielenkiintoista Jean Cocteau-museota. Cocteau itse valvoi rakennustöitä, teki mosaiikkityön ja lahjoitti muita töitään, kun 1600-luvun linnoituksesta tehtiin Musée du Bastion. Mentonissa sijaitsee myös modernimpi, arkkitehtonisestikin kiinnostava Musée Jean Cocteau - Collection Séverin Wunderman, jonka valmistumista Cocteau vuonna 2011 ei enää ollut näkemässä. Mentonin suurin tapahtuma ja ylpeydenaihe on helmi- maaliskuun vaihteessa vietettävä sitruunafestivaali, La Fête du Citron. Villa La Chrisoleina sijaitsee rauhallisella ja ylellisellä Garavanin alueella, mutta silti ihan lähellä kaikkia elämyksiä. Mentonin vanha kaupunki on lumoava. Keskustassa on runsas ja houkutteleva kauppahalli, pieniä kauppoja ja viehättäviä kahviloita. Hyviä ravintoloita löytyy kävelyetäisyydeltä useita. Maailman 11. parhaaksi ja koko Ranskan parhaaksikin rankattu ravintola Mirazur on vain kivenheiton päässä. Juuri ja juuri Italian puolella sijaitsee ihana Balzi Rossi, jonne on noin 10-15 minuutin kävelymatka villalta. Mentonin rantabulevardin varrella sekä vanhassa kaupungissa on paljon mutkattomia ja rentoja ruokapaikkoja – yhteensä yli 200 ravintolaa! Jos rannoille ja rantaravintoloihin onkin villalta kävelymatkaamatkaa vain n. 600 m, eivät yllättäen laskettelurinteetkään ole kaukana: Italian Limoneen on noin 80 km ja Ranskan Isola 2000 ja Auronkin ovat vain parin tunnin ajomatkan päässä.

TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna

Arkistosta
Uusimmat